Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Zorgorganisatie zet deuren open

13 oktober 2021

In Geertruidenberg heeft de realisatie plaatsgevonden van de “Nieuwe Riethorst” Bij deze realisatie stond 1 uitgangspunt centraal. “onze bewoners leven in vrijheid”.

Zorgorganisatie zet deuren open

De visie vanuit de zorgorganisatie is duidelijk maar hoe kan deze worden gerealiseerd als er ook veiligheid en geborgenheid moet worden geboden. Polvo bv heeft als partner mogen meedenken en werken aan de realisatie van de visie op het gebied van toegang en toegankelijkheid. Met de RED Easy toegangsoplossing is er een systeem gekozen als onderdeel om de visie in de praktijk te brengen. Middels RED Easy kunnen zowel zorgmedewerkers als mantelzorgers en familie op een veilige manier toegang krijgen tot de locatie en hun familieleden zelfstandig bezoeken.

Naast een basisfunctionaliteit van toegangsverlening kan RED Easy samenwerken met het zorgdomotica systeem. Door deze samenwerking in techniek kan de bewoner middels de polszender welke ook gebruikt wordt voor alarmering en locatiebepaling de eigen appartementsdeur openen. “RED Easy toegang eigen woning” De vrijheid betekend ook dat bewoners binnen en buiten de locatie mogen bewegen zonder restricties tenzij dit niet veilig is voor de bewoner zelf. Middels leefcirkels kan naar behoefte van de client worden bepaald hoever de vrijheid kan gaan. Ook hierbij is er een samenwerking tussen RED Easy en de zorgdomotica. Als partner biedt Polvo bv niet alleen toegangsverlening maar is zij ook specialist in deurtechniek. Hierdoor kunnen de specifieke gewenste functionaliteiten welke afhankelijk zijn van het individu worden gerealiseerd. Bij vrijheid hoort ook gastvrij. Wanneer een bewoner zelfstandig naar buiten mag krijgt deze ook de gelegenheid. Wanneer de bewoner weer terugkomt bij de zorglocatie wordt de toegangsdeur in samenwerking met de zorgdomotica automatisch geopend. “RED Easy welkom thuis”

Met RED Easy heeft de zorgorganisatie een invulling kunnen geven aan de visie. Niet als toegangscontrole op zich zelf maar als onderdeel van het gehele zorgproces.