Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

De handen ineen

13 oktober 2021

Een intensieve samenwerking tussen Wonen en Zorg binnen de Hoekse Waard is de doelstelling van Thuis in de Kern.

De handen ineen

Steeds meer mensen moeten langer blijven thuis wonen waarbij de zorgvraag achter de woningvoordeur steeds groter wordt. Vanuit Thuis in de Kern is hiervoor het programma Slim Langer Thuis opgericht. Na een intensief periode van zoeken en kijken naar de behoefte en mogelijkheden bleek toegang een groot vraagstuk te zijn. Dit vraagstuk kent 2 kanten namelijk die van de zorg en die van wonen. Vanuit wonen kwam met name de vraag wie gaat de toegang beheren als deze is gefaciliteerd. Vanuit de zorg was de vraag; Wat als er zorg wordt verleend bij een client door meerdere organisaties hoe komen we allemaal binnen en wat als de cliënt in een wooncomplex woont hoe komen we het complex binnen. Door de toegangsoplossingen van RED Easy te gebruiken zijn al deze vraagstukken ingevuld en beantwoord.

Vanuit het oogpunt wonen is er geen beheer meer nodig van mechanische sluitsystemen, ook kunnen de bewoners gemakkelijk binnen middels een keyfob en voor de zorg geen gevel vol met sleutelkluisjes doordat er een digitale sleutel aan de zorg kan worden verstrekt.

De zorg kan de digitale sleutel welke is ontvangen zelf beheren en toewijzen aan de medewerkers. Hierdoor ligt het beheer van toegang niet meer bij wonen. Door het gebruik van digitale sleutels kan de zorgmedewerker direct naar de cliënt en hoeft niet eerst een sleutel op te halen. Dit resulteert in een efficiënte en veilige zorgverlening ongeachte welke organisatie de zorg verleend. Wanneer het noodzakelijk is om bij een cliënt zelfstandig naar binnen te kunnen wordt er door de zorg een RED Easy toegangsoplossing voorzien op de woningvoordeur. Hierdoor kan de zorgmedewerker middels 1 app zowel een complex als woning binnen.